Šoreiz “4×4 Centrs” kopā ar “Safari.lt” aicina doties aizraujošā braucienā uz Lietuvu, Žemaitiju. Te bieži vien radīsies mūžīgais jautājums: kas bija Kuršu latvieši vai žemaiši? Klīst runas, ka žemaiši var sarunāties ar latviešiem – un to mēs pārbaudīsim ceļojuma laikā. Žemaitija ir zeme, kas nesen saņēma kristību. Lielākā daļa seno relikviju un paražu ir saglabājušās līdz mūsdienām. Tikai šeit mēs atradīsim pilsētiņu ar 20 baznīcām un vienīgo Aukstā kara muzeju pasaulē!

Par “Lieliskās Sestdienas” tūrisma braucienu ideju lasiet ŠEIT!

Kāpēc mēs iesakām apceļot Žemaitiju un kāpēc kopā ar mums?

““4×4 Centrs” maršruta veidošanu Lietuvā uzticējis uzticamam sadarbības partnerim, cilvēkam, kurš jau daudzus gadus organizē braucienus Lietuvas teritorijā un arī ārpus tās – Vaidotas Marozas (Safari.lt). Vaidotas ir izveidojis maršrutu speciāli “Lieliskās Sestdienas” formātam, un pats arī būs brauciena gids un grupas vadītājs. Tātad – būs gan interesanti, gan izzinoši, gan vienkārši forši!

Kad un kā notiks tūrisma brauciens?

Tūrisma brauciens ar vieglajām apvidus automašīnām (SUV) “Žemaitija” notiks sestdien, 23. aprīlī Mažeiķu – Skuodas apkārtnē. Atpūta kopā ar ģimeni pie sava auto stūres un brīvā dabā! Maršrutā izvēlētie lauku un meža ceļi būs interesanti un ainaviski, draudzīgi automašīnām, taču dažās vietās var būt arī izaicinoši. Maršruta kopgarums: ap 160 km. Pa ceļam apskatīsim vairākus apskates objektus.

Interesantākie maršruta objekti, kurus var apskatīt tikai Žemaitijā:

  • Žemaišu Golgāta – 20 baznīcu pilsēta
  • Lielākais akmens Lietuvā
  • Vienīgais aukstā kara muzejs pasaulē
  • Vienīgais Akmens muzejs pasaulē
  • Kuršu muzejs un daudz kas cits

Grupu vada gids ar savu automašīnu, katrai dalībnieka automašīnai brauciena sākumā tiek izsniegta rācija, kurā braucēji klausās gida stāstījumu par apkārt redzamo. Maksimālais dalībnieku skaits – 12 automašīnas.

Daži noderīgi padomi

Tā kā Lietuvas Ziemeļrietumi vairumam Latvijas iedzīvotāju ir samērā tāls galamērķis, iesakām padomāt par naktsmājām pirms vai pēc ceļojuma, jo vienā dienā veikt gan pašu maršrutu, gan turp un atpakaļceļu ir diezgan liels izaicinājums. Šajā gadījumā iesakām sameklēt naktsmājas Mažeiķu apkārtnē. Tāpat, kā allaž, izvēlieties laika apstākļiem un atpūtai brīvā dabā atbilstošu apģērbu, paņemiet līdzi rezerves apavus, otru zeķu pāri. Kabatas lukturītis arī var noderēt!

Brauciena programma

  • 10:00-10:30 tikšanās un reģistrācija Mažeiķu apkārtnē (pieteiktie dalībnieki saņems tikšanās vietas koordinātas uz pieteikumā pirmo norādīto e-pasta adresi divas dienas pirms brauciena!)
  • 10:30 -13:00 brauciens
  • 13:00 -13:45 pikniks
  • 13:45 -16: 30 brauciens
  • 16:30 -17:30 pusdienas kafejnīcā
  • 17:30 -20:00 brauciens un ekskursija, noslēgums Skuodas apkārtnē

Nepieciešamais ekipējums

Brauciena dalībniekiem nepieciešams sekojošais:

  • SUV automašīna ar 4×4 piedziņu
  • pārtika pusdienu piknikam
  • laika apstākļiem un aktīvai atpūtai dabā atbilstošs apģērbs
  • labs noskaņojums, forši līdzbraucēji!

Dalības maksa un dalībnieku skaits

Dalības maksa tūrisma braucienā “Lieliskā Sestdiena Lietuvā” ir 100 EUR par automašīnu!

Papildus izmaksas vienam dalībniekam: ~ 15- € biļetes muzejiem, 10-15 € pusdienas kafejnīcā.

Uzmanību: Maksimālais dalībnieku skaits ir 12 automašīnas!

Dalībnieku atbildība

“Lieliskās Sestdienas” braucienos katrs atbild par sevi personīgi. Gan par likumu, ugunsdrošības, kārtības ievērošanu, gan drošību apskates objektos (mūsu gids, protams, brīdinās par iespējamo bīstamību) un laba garastāvokļa uzturēšanu!

Lai pieteiktos pasākumam: pieteikšanās slēgta 20.04.2022 pl. 18.00, jo dalībnieku skaits sasniedzis maksimālo (kopā ar Lietuvas braucējiem)

  1. Jāaizpilda pieteikuma forma (zemāk)
  2. Jāpārskaita avansa maksājums 30 EUR apmērā (vai variet arī uzreiz pārskaitīt visu summu) uz norādīto bankas kontu.

Atlikusī summa jāpārskaita uz norādīto kontu 10 dienas pirms pasākuma!

    DALĪBNIEKU ONLINE SARAKSTS:

Oops! We could not locate your form.

Papildus informācija

Jebkura papildus informācija, jautājumi vai komentāri par pasākumu “Lieliskā Sestdiena” pa tālruni (+371) 29 424 541 (Edvīns), e-pastu info@4x4centrs.lv

Citi “Lieliskās Sestdienas” braucienu datumi atrodami šeit.

Rekvizīti maksājumam:

Biedrība “4×4 Centrs”
Reģ. nr. 40008185318
Banka: A/S Swedbank
Konts: LV61HABA0551031829178
Maksājuma uzdevumā norādiet: “Lieliskā Sestdiena 10”

Uz tikšanos Lietuvas Žemaitijā!

Jūsu –
4×4 Centrs

FOTO: safari.lt

Atstāj komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 replies on ““Lieliskā Sestdiena 10” Lietuvā: Žemaitija”

  • 21/02/2023 at 12:50

    Būtu ļoti forši, ja šāds pasākums notiktu arī šogad! Mēs gan netikām pagāšgad, jo laicīgi nepierezervējām sev vietu, bet draugi tika arī pie lieliska brauciena un vēl super atlaidēm no https://www.lieliskadavana.lv/atputa-arzemes/naksnosana-lietuva. Gribētos dzirdēt arī citas atsauksmes un plānus 🙂

    • 4x4centrs.lv
      22/02/2023 at 10:15

      Kristīne, mēs šādu braucienu šogad neplānojam, bet Jūs droši variet sazināties ar mūsu lietuviešu draugu Vaidas un viņam jautāt. https://safari.lt/kontaktai/