Ikviens, kur ceļo ar auto, ir domājis par gulēšanu automašīnā, jo šim nakšņošanas veidam ir gana daudz plusu. Tomēr vairumā gadījumu tas nemaz nav tik vienkārši, jo ir jāapvieno daudzas prasības – gultai mašīnā jābūt ērtai, ātri saliekamai, vienkāršai, izturīgai, un salīdzinoši lētai. Cik daudzi no jums ir redzējuši šādu auto gultas izpildījumu dzīvē? Mums, “4×4 Centrs”, tas izdevās, un projekts izrādījās tik ērts un funkcionāls, ka nolēmām par to pastāstīt un piedāvāt arī jums!

Pāris minūtes, un var baudīt atpūtu!

Autogultas ideja

Gulēšana automašīnā ne tikai samazina ceļojuma izmaksas. Bieži pats svarīgākais ir neatkarība, jo mašīnā atrasties var un drīkst praktiski jebkur. Ne visur drīkst nakšņot kemperos, ne visur ir droši, legāli un silti gulēt teltī, bet atrasties savā automašīnā jūs drīkstat vienmēr. Un tas var būt gan džungļos, gan autobāņa stāvvietā. Ja izvēlaties būt maksimāli brīvi savā ceļojumā, tad autogultas ideja noteikti ir dzīva!

Gulēšana automašīnā patiešām ir patīkama, ja to darīt ir ērti. Šis bija pirmais nosacījums guļvietas radīšanā. Otrais – lai pa dienu braucot, mašīnā ir normāls salons, bet vakarā to ātri var transformēt par dīvānu. Trešais – lai gultas konstrukcija ir viegli izgatavojama, izturīga, klusa braukšanas laikā (nekas negrab). Ceturtais – to var viegli ielikt un izņemt no automašīnas, ja ir tāda nepieciešamība, turklāt nekādi netiek bojāts vai caurumots mašīnas oriģinālais interjers. Tikai radīts un pāris mēnešu laikā testēts pirmais autogultas projekts, kurš pēc tam tika pilnveidots. Un tagad esam gatavi to parādīt jums!

Konstrukcija vienlaikus kalpo arī kā bagāžnieka telpas “organizētājs”

Autogultas konstrukcija

Autogultas izgatavošanai izmantots saplāksnis, kas ir izturīgs, funkcionāls, taču galvenais “āķis” ir detaļu izmēros. Mēs vairākkārt esam pārdomājuši un pārmērījuši salona ģeometriju, un šobrīd varam pārliecinoši atbildēt, kāpēc katra detaļa ir tieši tāda, un ne citāda. Autogultas pamats ir saplākšņa karkass, uz kura stiprinās lielās gulēšanas virsmas. Ikdienā visa gulta atrodas bagāžniekā, un izbīdāmā plāksne ir nofiksēta ar divām skrūvēm. Zem plāksnēm ir divi sānu nodalījumi un divi lielie nodalījumi, kuru izmērus ar centrālās starpsienas pārbīdīšanu var mainīt un izvēlēties katrs pēc vajadzības. Automašīnas salons ir normālā stāvoklī, aizmugurējo sēdekļu atzveltnes atlaistas atpakaļ ērtai sēdēšanai. Tieši tamdēļ visa autogultas konstrukcija var atrasties mašīnā vienmēr, to patiesībā izņemt var savajadzēties vien, ja vēlaties bagāžniekā vest kaut ko ļoti lielu. Kad ceļojumā rodas vajadzība pēc gultas, aizmugurējo sēdekļu atzveltnes tiek nolaistas uz priekšu, divas mobilo plāksni fiksējošās skrūves tiek atskrūvētas, plāksne pārbīdīta uz priekšu, un šīs pašas divas skrūves nofiksē plāksni jaunajā vietā. Papildus vēl ātra priekšējo divu stūru nofiksēšana pie durvju statņiem un – gulta gatava! Kad esat izgulējušies, tik pat ātri gultu sabīda atpakaļ bagāžniekā, paceļ atzveltnes un – braucam tālāk!

Pārklājumam variet izmantot to, kas jums gulēšanai viskomfortablāk – tūrisma paklājiņi, virsmatracis. Tam visam būs vieta mašīnas bagāžniekā uz konstrukcijas.

Autogultas izmēri

Viennozīmīgi, Toyota Land Cruiser ir ļoti piemērots auto ceļojumiem, un viens no plusiem ir plašais salons ar augsto jumtu. Gultas plakne ir 30 cm augstumā virs bagāžnieka grīdas, līdz griestiem no gultas virsmas paliek 70 cm (automašīnām ar jumta lūku mazāk), tāpēc vidusmēra cilvēkam gultā iespējams apsēsties sēdus. Gultas garums ap 182 – 200 cm (atkarībā no priekšējo sēdekļu novietojuma), platums 135 cm. Diviem lieliem pieaugušajiem ļoti ērti, arī ar mazu bērnu kopā var normāli gulēt. Ja ceļojat divatā, auto gultu nav obligāti salikt – braukšana ir pilnībā komfortabla arī ar nesaliktu gultu. Gulēšanas virziens – kā jums ērtāk. Esam padomājuši arī par iespēju aizmugurējās salona durvis atvērt no iekšpuses. Visas konstrukcijas svars – ap 20 kg.

Te ērti gulēt ir arī 190 cm gariem cilvēkiem.
Griestu augstums mašīnā bez jumta lūkas – 70 cm.

Autogultas plusi un mīnusi

Plusi. Jūsu mašīnā “dzīvo” gulta, kura organizē bagāžnieka saturu ikdienā, un mirklī kļūst par ērtu guļvietu, kad vien to vēlaties. Automašīnā ir droši, jūs esat aiz slēgtām durvīm, te ir elektrība, mūzika, visas jums svarīgās lietas. Ja vajag, variet sasildīties vai ieslēgt kondicionieri. Te nav vienīgi dušas un tualetes. Bet jums ir pati lielākā vērtība pasaulē – absolūta brīvība. Nakšņojiet, kur vien vēlaties! Lai vēl foršāk, variet padomāt par logu aizklāšanu, kaut gan mašīnām ar tonētiem logiem tas nav tik aktuāli. Paņemiet paplāti, uz kuras uzlikt ēdienus un dzērienus. Mūsu autogultu turklāt katrs viegli var pielāgot savām vēlmēm, jo pie saplākšņa var viegli gan visu ko pieskrūvēt, gan uztaisīt caurumus un citādi apstrādāt!

Mīnusi. Tādu praktiski nav. Ja vien autogulta jums vispār vajadzīga un der “pēc definīcijas”, ja nav specifiskas vajadzības, īpaši garš ceļojums,
ja esat trīs vai vairāk pieaugušie… Bet drīzāk var teikt, ka varbūt kaut kas nedaudz jāpilnveido, ja tas ir nepieciešams!

Montāža un izmaksas

Autogultas montāža ir samērā vienkārša – to var mierīgi izdarīt stundas laikā, arī cilvēks bez īpašām prasmēm. Nepieciešams lineāls ar taisnu leņķi, krustiņskrūvgriezis (ieteicams elektrisks) un plakana virsma, uz kā montēt, piemēram, istabas vai garāžas grīda. Viss nepieciešamais montāžai ir komplektā – skrūves, leņķi, pamācība utt. Autogultas ir roku darbs.

Land Crusier 120 autogultas cena ir 430 eiro. Pieņemam pasūtījumus. Par piegādes laiku un veidu zvaniet 29424541.

Komplektā ietilpst viss montāžai un lietošanai.
Saplākšņa malas ir noapaļotas, bet, ja ir vēlēšanās, smukumam tās var aplīmēt ar līmlentu.

Papildus informācija

Pagaidām piedāvājam tikai 120-tā Land Cruiser autogultas, bet ceram modeļu klāstu paplašināt! Droši izsakiet savas vēlmes!

Visa informācija par autogultām, jautājumi un pasūtīšana – “4×4 Centrs”, t. 29424541, e-pasts info@4x4centrs.lv.

Autogulta Land Cruiser 120 pirms montāžas.

Ceļojumi pa Latviju un pasauli ar ērtu nakšņošanu pie ezera, džungļos vai piemājas mauriņā – “4×4 Centrs” autogultā!

Atstāj komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *