Jūsu priekšā ir “4×4 Centrs” radīts unikāls piedāvājums 8 vai 11 dienu ceļojumam pa Peloponeses pussalas skaistākajiem un mežonīgākajiem apvidiem ar īrētām SUV automašīnām! Mēs esam sameklējuši virkni interesantu apskates objektu – skaistas kūrortpilsētiņas, mežonīgas pludmales, senās Grieķijas celtnes un apdzīvotās vietas, lēnām rūsējošus, pamestus vilcienus un kuģus, … Un, kā jau tas pienākas “4×4 Centrs” organizētiem braucieniem – to visu pavadīs piedzīvojumu un atklājumu garša kalnainajos ceļos un pamestajās vietās. Turklāt, maijs ir viens no labākajiem Grieķijas apceļošanas mēnešiem – patīkamas cenas, salīdzinoši maz cilvēku, vēl nav vasaras karstums, un dabā viss ir zaļš un ziedošs! Esam arī padomājuši, lai ceļojuma programma nav ļoti piesātināta ar aktivitātēm – būs arī laiks pasauļoties, pastaigāt pa pilsētu un pasēdēt krodziņā! Ja šis ievads Tevi ieinteresēja – lasi tālāk!

“4×4 Centrs” Peloponeses pussalas maršrutā jūs sajutīsiet vēstures elpu, ieraudzīsiet interesantus un neparastus objektus, baudīsiet pavasara smaržas kalnos un jūras sāļo garšu dažādās pludmalēs, kā arī no sirds izbaudīsiet braukšanas prieku pa šaurajiem un līkumainajiem pussalas kalnu ceļiem – asfaltētiem un akmeņainiem. Peloponeses autrumu krastu varētu saukt arī par “pikapu paradīzi”, jo to šeit ir ļoti daudz, visdažādākā izskata, vecuma, ražotāja – “dzīva kolekcija”. Tas izskaidrojams arī ar to, ka smagās mašīnas, par “fūrēm” nerunājot, šajos ceļos vienkārši nevar ietilpt – tik daudz vietas te nav!

Peloponeses romantiskās kūrortpilsētiņas, iespējams, ir līdzīgas kā citviet Grieķijā, taču te vienmēr ir patīkami, mājīgi pabūt, pasēdēt vasaras kafejnīcās un baudīt kvalitatīvu, dabīgu ēdienu. Cita izskata un rakstura ciemati ir kalnu rajonos, taču tāpat ar savu “šarmu” un brīnumaino šaur-ieliņu labirintu.

Noteikti arī izbaudīsim jūru un dažu neapdzīvotu pludmali, kaut arī, iespējams, ūdens temperatūra būs zemāka par + 20 grādiem.

Esam sagatavojuši nelielu programmu “dzelzceļu gardēžiem”: neticami eksotiski, pamesti lokomotīvju depo, sliežu ceļi, vilcienu sastāvi un iespaidīgi augsti tilti – jā, arī tas viss vēl atrodams šajā Eiropas savienības dalībvalstī!

Kad, kur un kā notiks ceļojums ar SUV automašīnām “Peloponesas nepieradinātā romantika”?

Ceļojums ar SUV automašīnām “Peloponesas nepieradinātā romantika” ir iespējams 8 vai 11 dienu garumā – pēc izvēles. Sākuma datums: 6.05.2023., ceļojuma beigu datumi attiecīgi 13.05.2023. vai 16.05.2023. Ceļojuma norises datumi ir pieskaņoti “AirBaltic” tiešajiem avio reisiem no Rīgas uz Atēnām. SUV automašīnas tiek izīrētas Atēnu lidostā, un tur pat atdotas pirms izlidošanas uz Rīgu. Nakšņošana notiek viesnīcās un viesu namos, labiekārtotos, komfortablos numuriņos. Lidojuma biļetes, katrs ceļojuma dalībnieks iegādājas pats, tāpat noīrē sev patīkamāko SUV automašīnu. “4×4 Centrs” var palīdzēt ar padomiem biļešu iegādei un auto īrei. Automašīnas var nebūt pilnpiedziņas (bet vēlams), taču palielināts klīrenss ir obligāts – derēs visi krosoveri un SUV auto, protams, arī īsti apvidus auto.

Maksimālais automašīnu skaits: 7. Visi brauc kopā – draudzīgi viens aiz otra, gida vadībā. Visās automašīnās organizators nodrošina rācijas.

Maršruts: šosejas, ceļi, kalnu ceļi – ar segumu un bez. Aptuvenais maršruta kopgarums 1200km.

Pa ceļam apskatīsim arī apskates vērtus objektus (sk.zemāk), peldēsimies, atpūtīsimies, ēdīsim. 🙂

Nakšņošana viesnīcās. Tualete un duša katrā numurā.

Pusdienošana katru dienu: pikniks dabā vai kafejnīcā, vakariņas viesnīcā vai tās tuvumā, brokastis viesnīcā.

Ekspedīciju vadīs maršruta veidotājs Edvīns Bauers (4×4 Centrs).

Ekspedīcijas programma:

(šeit norādīti tikai lielākie apskates objekti un apdzīvotās vietas; programma var tikt koriģēta, neietekmējot brauciena mērķus un raksturu)

  1. diena – 6.05, sestdiena. Tiešais reiss no Rīga pl. 11.15. Ielidošana pl. 14.30 , nomas mašīnu saņemšana. Atēnas – Korinta 110 km. Korintas kanāls, īpašie kanāla tilti, kūrorts.
  • 2. diena – 7.05, svētdiena. Korinta – Kalatas 120 km. Epidaurus amfiteātris, senpilsēta, Devils bridge, romantiskā mazpilsēta Porosa, brauciens ar prāmi.
  • 3. diena – 8.05, pirmdiena. Kalatas – Nafplion 115 km. Kāpšana vulkānā (~20 minūtes vienā virzienā), Prophet Elias baznīca kalnā, pirmās Grieķijas galvaspilsētas Nafplion vecpilsētas apskate.
  • 4. diena – 9.05, otrdiena. Nafplion – brīvais laiks – cietoksnis, pilsēta, brauciens ar kuģīti utt. Pēc izvēles: eksotiskā dzelzceļu tūre 70 km – lokomotīves, tilts, pamests vilciens. Kalnu ceļi.
  • 5. diena – 10.05, trešdiena. Nafplion – Agios Dimitrios Zarakis 180 km. Kalnu ceļi, Epida ūdenskritumi, gājiens pa upes gultni, senciemats kalnos, 2000 gadus sens akvedukts.
  • 6. diena – 11.05, ceturtdiena. Agios Dimitrios Zarakis – Giteio 160 km. Monevasia senpilsētas apskate, “sikspārņu māja”, mežonīga pludmale un pelde pie akmens arkas, kuģa vraks, Giteio. Kalnu ceļi.
  • 7. diena – 12.05, piektdiena. Giteo – brīvdiena. Pēc izvēles visi vai kāds no šiem objektiem (ar “4×4 Centrs” gidu): Diros alas un pazemes ezeri, sena, pamesta baznīca, sena apmetne alā, kalnu brauciens. Var veikt arī trekingu uz Tenaro bāku.

„8 dienu tūres” ceļotāji var doties uz Atēnām no rīta (ja vēlas apskatīt Atēnas) vai vakarpusē, vai arī izbraukt uz Atēnu lidostu sestdienas rītā. Ceļā līdz Atēnām apmēram 3,5 stundas.

  • 8. diena – 13.05, sestdiena. Giteo – Kalamata 140 km. Rdomo aiza, arkveida tilts, trekings pa seno ceļu, Kalamata. Kalnu ceļi.

„8 dienu tūres” ceļotājiem: Lidosta jābūt pl. 13.00, nomas mašīnu atdošana. Izlidošana no Atēnām 15.00, atgriešanās Rīgā 18.20.

  • 9. diena – 14.05, svētdiena. Kalamata – Tripole 170 km. Neda ūdenskritums, kalnu ceļi, Tripole.
  • 10. diena – 15.05, pirmdiena. Tripole – Atēnas 165 km. Peldēšanās, apgāzies kuģa vraks jūrā, Atēnu apskate – brīvais laiks. Pēc izvēles – otra augstākā Peloponēzes virsotne Killini (2376).
  • 11. diena – 16.06, otrdiena. Brīvais laiks. Lidosta jābūt pl. 13.00, nomas mašīnu atdošana. Izlidošana no Atēnām 15.00, atgriešanās Rīgā 18.20.

Obligātais un ieteicamais ekipējums

Obligātais ekipējums:

  • Pase vai ID karte
  • Vadītāja apliecība
  • Nepieciešamības gadījumā izmantojama navigācijas aplikācija telefonā vai planšetdarorā

Ieteicamais ekipējums:
Siltiem laika apstākļiem atbilstošs apģērbs un apavi (arī trekingam), peldkostīmi, peldkurpes (var būt asi akmeņi un jūras eži), telefona vai planšetes turētājs automašīnā, lādēšanas vads.

Pieteikšanās un ceļojuma dalības maksa

8. dienu ceļojumam: Maksa par dalību no ekipāžas, aizpildot on-line pieteikuma anketu un piecu dienu laikā pēc pieteikuma aizpildīšanas pārskaitot avansa maksājumu 320 EUR x ceļotāju skaits automašīnā uz zemāk redzamo kontu:

  • piesakoties vairāk kā 45 dienas pirms izvēlētā brauciena datuma – 850 EUR par auto + 320 EUR no cilvēka.
  • piesakoties mazāk kā 45 dienas līdz izvēlētajam brauciena datumam – 950 EUR no auto + 350 EUR no cilvēka.
  • 11. dienu ceļojumam: Maksa par dalību no ekipāžas, aizpildot on-line pieteikuma anketu un piecu dienu laikā pēc pieteikuma aizpildīšanas pārskaitot avansa maksājumu 320 EUR x dalībnieku skaits automašīnā uz zemāk redzamo kontu:

  • piesakoties vairāk kā 45 dienas pirms izvēlētā brauciena datuma – 950 EUR par auto + 390 EUR no cilvēka.
  • piesakoties mazāk kā 45 dienas pirms izvēlētā brauciena datuma – 1050 EUR par auto + 420 EUR no cilvēka.
  • ** Atlikušais maksājums jāveic ne vēlāk kā 15 dienas pirms brauciena.
    *** Pastāvīgajiem biedrības “4×4 Centrs” rīkoto pasākumu dalībniekiem iespēja veikt atlikušo maksājuma daļu pasākuma dienā, reģistrējoties pirms brauciena.
    NB! Lūdzam norādīt pieteikuma piezīmju un komentāru sadaļā
  • vēlamo gultu izmēru (vienvietīga/divguļama) un nepieciešamo gultu/numuriņu skaitu.

    Ceļojuma dalības maksā iekļauts:

    • Īpaši SUV automašīnām izstrādāts maršruts,
    • populāri un maz zināmi apskates objekti ar “piedzīvojuma garšu”
    • nakšņošana visas naktis un brokastis viesnīcās
    • rācija automašīnā

    Ceļojuma dalības maksā nav iekļauts: lidmašīnas biļetes (tiešais avio reiss RIX – ATH ap 230 EUR 1 cilvēkam, SUV auto īre ( jēdzīgs SUV no apmēram 350 EUR 8 dienām), degviela, ekskursijas, pusdienas, vakariņas.

    Lai nodrošinātu pasākuma maksimālu kvalitāti, dalībnieku skaits ir ierobežots – ne vairāk kā 7 automašīnas! Minimālais automašīnu skaits ceļojuma norisei – 3.

    Ceļojuma vadītājs un maršruta autors Edvīns Bauers. Grieķija.

    Rekvizīti maksājumam:

    Biedrība “4×4 Centrs”
    Reģ. nr. 40008185318
    Banka: A/S Swedbank
    Konts: LV61HABA0551031829178

    Maksājuma uzdevumā norādiet: ziedojums Grieķijas ceļojumam.

    Papildus informācija

    Jebkura papildus informācija, jautājumi par ceļojumu ar SUV automašīnām Grieķijas dienvidos “Peloponesas nepieradinātā romantika” pa tālruni (+371) 29 424 541 (Edvīns).

    Foto: 4×4 Centrs, no Grieķijas izpētes braucieniem

    Pieteikšanās ekspedīcijām

      DALĪBNIEKU ONLINE SARAKSTS:


    Atstāj komentāru

    Your email address will not be published. Required fields are marked *